Familiens første rejse til Amsterdam

Min familie og jeg besøgte første gang Amsterdam for et halvt år siden efter et godt Amsterdam tilbud fra dem her. Vi havde fået byen anbefalet fra venner, som især lagde vægt på, at byen var perfekt for en børnefamilie, fordi den hverken er for stor eller hektisk.

Dyk ned i en verden af videnskab

Jeg elsker at nyde stilheden på museer, mens jeg får indblik i en ny verden af kunst og kultur.

Men når vi er af sted hele familien, plejer vi at styre en stor bue udenom museer, fordi børnene keder sig bravt!

Men da vi faldt over Nemo Science Center, besluttede vi alligevel at besøge det. Nemo Science Center er nemlig ikke et museum i klassisk forstand, men et eksperimentarium. Igennem både sjove og spændende aktiviteter kan både børn og voksne dykke ned i en verden af videnskab.

Arkitektur i verdensklasse

Nemo Science Center er lige så kendt for dets imponerende arkitektur. Eksperimentariet ligger i en af byens havnebassiner, hvilket stedets arkitektur afspejler på smukkeste vis, idet det ligner snuden på et synkende gigantskib. Både arkitekturen, samt udstillingerne, der beskæftiger sig med videnskabens betydning for vores verden, er bestemt et besøg værd.
Læs mere om Nemo Science Center: http://www.e-nemo.nl/en/

Se video om Nemo Center

En dag omgivet af dyr i Artis Royal Zoo

Som afslutning på turen valgte vi at besøge byens Zoologiske Have, fordi vi alle er helt vilde med dyr. Derhjemme har vi huset fuld af både hunde og katte. Som en ekstra bonus er selve turen til haven en oplevelse i sig selv.

Det er nemlig muligt at blive fragtet direkte til haven af vandvejen! Det vil sige, at transporten kan foregå gennem Amsterdams karakteristiske kanaler. Det er dermed muligt både at opleve den Zoologiske Have, samt kanalrundfart og sightseeing på én og samme tur.

Kanalrundfarten byder på smuk arkitektur, samt fred og ro, som også børnene vil sætte pris på i et ellers tætpakket program med mange nye indtryk. http://www.artis.nl/en/artis-royal-zoo/

En eftermiddag i paradis i Den Gamle Hollandsk Slikbutik
Den sidste eftermiddag brugte vi på en fredelig gåtur langs kanalerne.

En gåtur, som vi kun kunne lokke børnene med på, fordi vi lovede dem, at gåturen ville slutte ved Den Gamle Hollandske Slikforretning!

I denne forretning får du en fornemmelse af at befinde dig i et andet århundrede, samtidig med, at der selvfølgelig er fristelser i alle regnbuens farver. Gammeldags glaskrukker fulde af lakrids, karameller og bolsjer bugner på hylderne, og jeg må nok sige, at hér er det vigtigt at mestre begrænsningens kunst!
http://www.snoepwinkeltje.com/index.php?t_id=2

En tanke om "Familiens første rejse til Amsterdam"

  1. Inge Madsen

    Jeg kan kun tilføje at Amsterdam er en dejlig by. Ud over de seværdigheder som du har beskrevet vil jeg lige nævne Anne Franks Hus og Rembrandt museet – begge dele var store oplevelser for mig. Det skal dog siges at jeg rejste uden børn.

    Inge

    Svar

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>